Jdi na obsah Jdi na menu
 


Andulka vlnkovaná

7. 5. 2007

Třída: Ptáci
Řád: papoušci (Psittaciformes)
Čeleď: papouškovití (Psittacidae)
Druh: Andulka vlnkovaná (Melopsittacus undulatus)
Výskyt: Austrálie
Velikost: asi 22 cm (včetně ocasu)
Hmotnost: 30 - 40 g
Počet vajec: 4 - 6
Hnízdění: 18 dnů, 2x - 3x ročně
Potrava: krmivo pro drobné exoty + ovoce a zelenina

Život v přírodě: tvoří hejna, žije nomádicky, v lesích, v travnatých savanách, v suchých křovinatých oblastech, v otevřené polopouštní krajině

Hnízdění: od března, koloniálně v dutinách stromů, ve skalních a zemních děrách, v lidských stavbách, samice snáší 4-6 vajec, mláďata se líhnou za 18 dní a opouštějí hnízdo 30 dnů po vylíhnutí

Chov: vhodný druh i pro začínající chovatele

Potrava: směs semen, proso, klásky senegalského prosa, oves, ovoce, zelenina, zelené krmivo, větvičky k okusování

Hlas: zvukový soubor zde (236 kB)

Velikost kroužku: 4,0 mm

Délka života: cca. 10 let

 

Náhledy fotografií ze složky Pepíček